Natúr és Biobolt » Natúr-, Bioélelmiszer

Vegabond Vegán protein Kakaós csokis - 400 g

Vegabond Vegán protein Kakaós csokisMagyar termék
2 800 Ft
2 205 Ft + 27% ÁFA

A Vegán protein egy 100%-ban növényi eredetű, rizsből és borsóból készült, kizárólag természetes úton nyert fehérjéket tartalmazó, mesterséges édesítőszerektől mentes, magas fehérjetartalmú italpor.
Teljesen cukor- és mesterséges édesítőszer-mentes, stevia növényi édesítőt tartalmaz.
Kiváló aminosav-összetétele miatt csodálatosan alkalmas az izomépítésre. Rendkívül magas a szükséges tápanyagok felszívódási  hatékonysága, és generalizáló hatású.
Kiknek ajánlott: a Vegán protein nem csak vegán vagy vegetáriánus sportolóknak ajánlott, hanem mindenkinek, aki híve a természetes és egészséges táplálkozásnak és a húsmentes étrendnek. Kiválóan kiegészítheted a vegetáriánus táplálkozás esetlegesen fehérjeszegényebb lehetőségeit.
Különböző gabona- vagy tejtermék-intoleranciától szenvedő, érzékeny vegetáriánusoknak,  akik nem tudják bevinni az ilyen forrásból származó fehérjéket.
Azoknak, akik fogyni szeretnének, de el akarják kerülni az izomveszteséget.
Sportolóknak, akik az alacsony szénhidráttartalmú fehérje bevitelével szeretnék izomzatuk zsírszázalékát csökkenteni, és elkerülni a mindenféle kemikáliákat tartalmazó, kétes tartalommal rendelkező étrend-kiegészítőket.
Miért kiváló a rizs-borsó protein mix:
Rizsprotein: A sima főtt rizsben csupán 5-7% protein van. A koncentrált rizsproteint úgy állítják elő, hogy a teljes barnarizst lisztté őrlik, és vízzel keverik. Utána természetes enzimeket adnak hozzá, hogy lebontsák és kivonják a szénhidrátot és a rostot a masszából, és csak a fehérje maradjon. Mivel a folyamat enzimek segítségével zajlik, a hőmérsékletet alacsonyan kell tartani, hogy az enzimek aktívak maradjanak. Az alacsony hőmérséklet és a vegyszermentes feldolgozás meggátolja az aminosavak denaturációját, ami a szója és tejtermékek feldolgozásánál gyakran bekövetkezik. A végtermék 80-90%-os tisztaságú, hipoallergén, könnyen emészthető protein. Négy óra múltán a test a bevitt rizsprotein több, mint 86%-át megemészti, miközben a szója esetében ez csak 57%. Végeredményben a rizsprotein biológiai értéke 70-80 között van, a fehérjehasznosulás 76, a teljes felszívódás aránya pedig majdnem 98%. Megjegyzés: A rizsprotein nagy arányban tartalmazza a cisztein és metionin aminosavakat, de kevés benne a lizin, ami negatívan befolyásolja biológiai értékét. Ha megemeljük a lizin-tartalmát, akkor biológiai értéke drámai módon megnő.

Borsóprotein :Amikor az ízlésről van szó, akkor több embernek van baja a borsóprotein “gondolatával”, mint a rizsproteinével. De a valóságban a borsóprotein nagyon lágy, kellemes édes ízzel rendelkezik. Az egyik legjobb ízű fehérje. A borsóprotein a sárgaborsóból kivont koncentrált természetes protein. A borsóprotein koncentrálásához vízalapú eljárást alkalmaznak, ami által a végtermék nagyon “természetes” lesz.

A rizs- és borsóprotein kedvező keveréke

Ahogy fentebb említettük, a rizsproteinben magas a cisztein és metionin-tartalom, míg a lizin kevés. A sárgaborsó-proteinben viszont kevesebb a kéntartalmú cisztein és metionin, viszont sok a lizin. Ennek következtében, a rizs- és borsóprotein együttes használatával a protein-hasznosulási arány vetekszik a tejtermék- és tojásalapú proteinével, anélkül, hogy allergiás reakciókat váltana ki. Emellett a borsóprotein textúrája meglágyítja a rizsprotein “karcos” jellegét. A rizsproteinhez hasonlóan, a borsóprotein is hipoallergén és könnyen emészthető.”
Forrás Gauranga das

Termék jellemzők:
Kiszerelés: 400 g
Szállítási idő: 3-10 munkanap
Azonosító: VEGABOND VEGAN PROTEIN CSOKOLADES

db