Natúr és Biobolt » Tisztítószer

Zöldbolt Indiai mosódió héj 1/4kg - 250 g

Zöldbolt Indiai mosódió héj 1/4kgMagyar termék
945 Ft
744 Ft + 27% ÁFA

A mosódiót hazájában hatékony zsíroldó hatása miatt már évszázadok óta használják tisztításra. Minden fajta textíliához, már 30-40 fokon, gépi mosásnál is használható.

A mosódió hatóanyaga egy természetes anyag, a saponin, mely vízzel érintkezve habzik. Nem tartalmaz semmilyen káros anyagot (foszfátokat, tenzideket, detergenseket), nem irritálja a bőrt, és nem teszi fakóvá a textileket. Teljes mértékben környezetbarát, hisz a természetben terem, része az ökoszférának.

Javasolt felhasználás:
Tegyen 3-5 egész szemnek megfelelő mennyiségű dióhéjat a vászontasakba a ruhák mennyiségének és szennyezettségük mértékének arányában (ez 8-14 g dióhéjnak felel meg).  Mosópor nem szükséges, csak helyezze a tasakot a ruhák közé. A ruhák semleges illatúak lesznek. Ha szeretné, hogy ruhái illatosak legyenek, cseppentsen a tasakra (vagy az öblítő helyére) néhány csepp illóolajat. Egy adag mosódió 2-3 alkalommal használható fel, mielőtt elvesztené a hatását. Használat után a héjak komposztálhatók.

A mosódió az erősen szennyezett fehér ruhákból nem veszi ki maradéktalanul a foltot, ilyenkor érdemes fehérítőt használni. Mi a nálunk is kapható fehérítő és folttisztító sót ajánljuk. Ez a környezetbarát tisztítószer egyetlen összetevőből, nátrium-perkarbonátból áll, mely nem más, mint mosószóda( nátrium-karbonát) és hidrogén-peroxid vegyülete. A hidrogén-peroxidból szabad oxigén lép ki használat közben és vízzé bomlik,  a tisztítószer ennek köszönheti fehérítő/fertőtlenítő hatását, és környezetbarát tulajdonságát.

500 g mosódióhéj legalább 100-150 mosásra elegendő, míg 3 kg mosópor csak kb. 30 mosásra!

Termék jellemzők:
Kiszerelés: 250 g
Szállítási idő: 3-10 munkanap
Azonosító: ZOLDBOLT INDIAI MOSODIO HEJ 250 G

db